Alfréd
-3 °C
3 °C

Megérkezett az Alcatel jelentése

MTI
2006.07.27. 10:39
Megint csökent a francia Alcatel bevétele: csütörtökön 180 millió eurós adózott eredményt jelentett a második negyedévről, ami 8,2 százalékkal kevesebb a tavalyi második negyedévi 196 milliónál. Az Alcatel elégedett az amerikai piacon elért eredményeivel, ahol 40 százalékkal nőtt a bevétele, és a kínaival, ahol 20 százalékkal nőtt a forgalma egy év alatt.

Vezetékes üzletága a szélessávú netelérést biztosító berendezéseknek köszönhetően fejlődött, mobil üzletága meg a tévé és videószolgáltatást lehetővé tévő berendezések segítségével lépett előre.

Az Alcatelről annyit érdemes még tudni, hogy az amerikai Lucent Technologies vállalattal április elején jelentette be az egyesülését. Ezzel 21 milliárd eurós árbevételű cégcsoport jön létre, amely a 24 milliárd eurós forgalmú amerikai Cisco után a világ második számú távközlési hálózatépítője lesz. Az új vállalatban az Alcatelnek 60 százalékos, a Lucentnek 40 százalékos a részesedése. A cégek három év alatt adózás előtt 1,4 milliárd eurós megtakarítást várnak, és hosszú