Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nyaralás közben is dolgoznak az amerikaiak

2006.07.27. 11:05
Van egy igen komoly hátránya a technikai fejlődésnek, mégpedig hogy egyre több helyen tudunk dolgozni, ahelyett, hogy pihennénk. Az elmúlt évtizedben például a laptopok elterjedésének köszönhetően majdnem megduplázódott a vakációzás közben is dolgozó amerikaiak száma. Egy 1995-ös felmérés szerint a nyaralók 23 százaléka dolgozott, idén meg már 43 százalékuk dolgozott pihenés közben ésvagy helyett, derül ki az iroai bútorokat tervező és gyártó Grand Rapids friss felméréséből.

Persze a vakációzók nem veszik annyira komolyan a munkát, és többségük naponta csupán három órát dolgozik, írta a Yahoo News. Sokan azzal indokolták sztahanovizmusukat, hogy egy közeli határidőre kell elkészülniük valamivel, mások meg egyszerűen képtelenek nyugodtan pihenni, amíg minden folyamatban lévő ügyet el nem intéztek.