Ödön
2 °C
11 °C

Legális lesz a Kazaa

2006.07.28. 12:18
Végre lezárulhat a hírhedt fájlcserélő hálózat, a Kazaa pere. A p2p hálózatot üzemetető cég százmillió ropogós dollárt fizet a zeneiparnak kártérítés gyanánt, és legális zeneletöltő szolgáltatást indít. Ennek sikere persze még kérdéses, ha figyelembe vesszük a szintén legalizálódott Napster hosszú ideje tartó kínlódását. A zeneipar egyébként igen olcsón adta a megegyezést, mivel állítása szerint csak az elmúlt évben húszmilliárd (!) zeneszám kalózmásolatát töltötték le a felhasználók a Kazaa rendszeréről.

Korábban a Kazaa tulajdonosa, a Sharman Networks úgy módosította a szoftverét (háromezer kulcsszavas szűrő beépítésével), hogy ne lehessen kalózmásolatokat terjeszteni, derül ki a BBC cikkéből.

A lemezkiadók nemzetközi szövetsége (IFPI) egyébként azt állítja, hogy világszerte több mint 360 szájtról lehet legálisan zenét letölteni, és több mint hárommillió számból lehet válogatni. A legális letöltési piac tavaly 1,1 milliárd dollárt ért.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?