Olivér
5 °C
8 °C

Rekordmagasságban az AMD piaci részesedése

HWSW
2006.07.31. 12:04
A Mercury Research adatai szerint az AMD a második negyedévben 22 százalékos részesedéssel rendelkezett a processzorpiacon, ami korábban még sosem fordult elő a vállalat történetében. A korábbi legmagasabb piaci részededését 2001 második negyedévében könyvelhette el a cég, akkor az eladások 21,8 százalékát tartotta kézben.

A legnagyobb rivális Intel az idei második negyedévben 73 százalékos részesedéssel kellett beérje, ami azt jelenti, hogy 5 százalékon osztoztak a kisebb gyártók, mint a VIA és a Transmeta. A piaci bevételekből az idei második negyedévben 18 százalékkal részesedett az AMD, az Intelnek 81 százalék, a többieknek 1 százalék jutott. Mivel az Intel részesedése nem változott az első negyedévhez képest, kimondható, hogy az AMD kizárólag a kisebb cégektől szívott el bevételt.

Az AMD rekordja minden bizonnyal az Opteronok mindent elsöprő népszerűségének köszönhető. A Mercury Research adatai szerint a kétprocesszoros szerverekbe szánt Opteron 200-as termékcsalád eladásai az előző negyedévhez képest 45 százalékkal nőttek, ezzel az AMD az x86 szerverprocesszorok 33 százalékát kaparintotta meg. Az Intel szerverpiaci részesedése eközben 5 százalékponttal visszaesett.

A noteszgépek szegmensében azonban második számú processzorgyártó továbbra sem tudott előretörni, a Mercury adatai szerint a második negyedévben az Intel az eladások 86,7 százalékát tartotta kézben, míg az AMD-nek 13,3 százalék jutott.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?