Vince, Artúr
-5 °C
0 °C

Több hétig bírja a kínai szupermobil

ZDNet
2006.07.31. 17:15
A kínai CEC Telecom olyan mobiltelefont dobott piacra, amely 1000 órás készenléti idővel büszkélkedik. Ez annyit tesz, hogy a készülék töltés nélkül, állandó standby üzemmódban 41 napig működőképes. Ha telefonálásra kerül sor, akkor is 10 órát bír.

Kínai sajtóbeszámolók szerint a CECT A1000 készülékkel váratlanul bestsellert készített a CEC Telecom. A céghez július elején már 62 millió dollár értékben érkeztek megrendelések erre a készülékre. Európában a telefont nem árusítják.

A mobil titka a 2000 milliamperórás akkumulátorban rejlik. A készülék tervezői az energiatakarékosság érdekében lemondtak számos funkcióról. A felhasználóknak UMTS és EDGE kapcsolat, Bluetooth és infravörös csatoló nélkül kell kijönniük. Van viszont 4 megapixeles digitális kamera, autófókusszal és 14-szeres digitális zoommal. A belső tárat viszont 32 MB-ban korlátozták, ez bővíthető Micro-SD kártyákkal.

A 100 grammos telefonnak 2,2 hüvelykes, 262144 színű kijelzője van. A 10,5x5x1,8 centiméteres méretek miatt a rendes billentyűzetet is lespórolták, ehelyett ötirányú navigációs gomb, illetve hívásfogadó és-lezáró gomb került rá. A készüléket ezen kívül az érintőképernyő pálcikás pöcögtetésével lehet működtetni.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!