Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

16 gigabájtos pendrive a Pretectől

Prohardver
2006.09.04. 14:38
A memóriák árának csökkenése, illetve kapacitásuk növekedése a flashalapú adattárolók piacára is jelentős ráhatással bír; a memóriakártyák, illetve a pendrive-ok mind több adat tárolására képesek, így bizonyos körülmények közt már az optikai elven működő adattárolóknál is kényelmesebb megoldást nyújtanak. A pendrive adathordozók hamarosan érkező legújabb generációja hozzávetőlegesen 16 gigabájtnyi adatot tárol, azaz több mint három egyrétegű DVD vagy egy HD DVD teljes adatmennyisége elmenthető rájuk.

A gyártók közül elsők között a főképp extravagáns megoldásairól, no meg szakmai rekordjairól híres tajvani Pretec rukkolt elő 16 gigabájtos pendrive-val; az I-Disk II 166x családba tartozó adattároló ráadásul nem csak kapacitását tekintve nyújt kiemelkedőt. Az új nagyágyú a gyártó állítása szerint – ahogy erre típusjelzése is utal – 166-szoros adatkezelési tempót ígér, azaz átviteli sebessége elérheti a 25 megabájt/másodperces értéket.

A Pretec legnagyobb kapacitású pendrive adattárolója szeptember végétől kerül tömeggyártásra, várható fogyasztói ára 500 euró (napi árfolyamon számolva körülbelül 140 000 forint) körül alakul majd.