Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Nintendo Wii ára: 250 dollár

Index
2006.09.15. 06:19
Kiderült, hogy a Nintendo Wii előbb jelenik meg az Egyesült Államokban, mint Japánban. A konzol november 19-én startol a világ legnagyobb piacán, derült ki a New York Times cikkéből. A gép ára a várakozásoknak megfelelően 250 dollár lesz, azaz valamivel több, mint 50 ezer forintot kell majd fizetni érte, a játékok ára meg 10 ezer forint felett alakul. Ez lesz a legolcsóbb játékgép, hiszen az Xbox 360 300 dollártól indul, míg a PS3-ért legkevesebb 500 dollárt kell majd fizetni.

A Bloomberg.com ázsiai oldaláról kiderült az is, hogy a japán start hivatalos dátuma december másodika. A hazai piacon valamivel kevesebbet, 25 ezer jent, azaz 213 dollárt kérnek majd a konzolért.

A Wii hadonászós kontrollerjének hála fokozottan alkalmas a játékra, de lehet vele képeket szerkeszteni, de böngészni is. Az európai megjelenésről, árról egyelőre még nincs hír, ugyanakkor az első hivatalos információ pont ezeket a részleteket taglalta: a Nintendo egy európai vezetője mondta pár héttel ezelőtt, hogy a Wii ára biztosan 250 euró alatt lesz majd.