Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

A Nintendo Wii ára: 250 dollár

Index
2006.09.15. 06:19
Kiderült, hogy a Nintendo Wii előbb jelenik meg az Egyesült Államokban, mint Japánban. A konzol november 19-én startol a világ legnagyobb piacán, derült ki a New York Times cikkéből. A gép ára a várakozásoknak megfelelően 250 dollár lesz, azaz valamivel több, mint 50 ezer forintot kell majd fizetni érte, a játékok ára meg 10 ezer forint felett alakul. Ez lesz a legolcsóbb játékgép, hiszen az Xbox 360 300 dollártól indul, míg a PS3-ért legkevesebb 500 dollárt kell majd fizetni.

A Bloomberg.com ázsiai oldaláról kiderült az is, hogy a japán start hivatalos dátuma december másodika. A hazai piacon valamivel kevesebbet, 25 ezer jent, azaz 213 dollárt kérnek majd a konzolért.

A Wii hadonászós kontrollerjének hála fokozottan alkalmas a játékra, de lehet vele képeket szerkeszteni, de böngészni is. Az európai megjelenésről, árról egyelőre még nincs hír, ugyanakkor az első hivatalos információ pont ezeket a részleteket taglalta: a Nintendo egy európai vezetője mondta pár héttel ezelőtt, hogy a Wii ára biztosan 250 euró alatt lesz majd.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!