Erzsébet
1 °C
4 °C

Újsághallgatás zenelejászókon

MTI
2006.09.15. 09:46
Két japán újság interneten letölthető reggeli hírműsort indított, hogy így vegye fel a versenyt a rádiókkal és az internetes híroldalakkal. A tízmilliós példányszámú Yomiuri Simbun napilap Yomiuri Podcast News címen ad letölthető reggeli rádiós hírösszefoglalót a legfontosabb írásokról - ez a vezércikket is tartalmazza. A reggel 6-kor kiadott műsor elsősorban azoknak szól, akik ebben az órában a tömegközlekedési eszközökön, metrón és buszon haladnak munkahelyük felé, és a fülükre tapasztott iPodokon és hasonló szerkezeteken jobbára zenét vagy rádióműsorokat hallgatnak.

A húszperces műsort hétfőtől péntekig sugározzák és letölthető a digitális tárolóeszközre. Délután a Jomiuri rövid, tízperces "video podcast" adást sugároz, amely a hordozható videoeszközökön fogható, és főleg a nőket érdeklő témákat emeli ki. A Nihon Keizai Simbun (Nikkei), az üzleti világ bibliája reggelente ugyancsak digitálisan letölthető félórás összefoglaló audió hírműsort sugároz, fél 9-kor pedig rövid videohiradót. Nem marad ki a Mainicsi Simbun sem: egyelőre heti audió podcastokkal igyekszik megtartani olvasótáborának érdeklődését.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?