Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lodzban épít gyárat a Dell

MTI/AFP
2006.09.18. 10:58
Eldőlt, hogy az amerikai Dell számítástechnikai konszern nem Szlovákiában, habnem a lengyelországi Lodzban építi fel új európai gyárát. A PC-szerelő üzem a Dell második kelet-európai egysége lesz. Már júliusban úgy tudta a szlovák sajtó, hogy Lengyelország lesz a befutó, de akkor még nem volt az ügyben végleges döntés. Korábban arról volt szó, hogy a 140 millió eurós beruházásnak a szlovákiai Nyitrán építik fel, ahol már elő is készítettek egy 120 hektáros területet egy ipari parkban. A gyár 900 embernek adott volna munkalehetőséget.

A Dell tavaly augusztusban szellőztette meg, hogy új üzem építését tervezi Kelet-Európában. A lehetséges helyszínek között szóba jött Magyarország is, Lengyelország, Csehország és Szlovákia mellett. A Dellnek a térségben Pozsonyban van jelentősebb érdekeltsége, egy 1300 fős szolgáltatási központ.