Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Október 15-ig szavazhat az év netes kereskedőjére

MTI
2006.09.19. 14:07
Az idén is várják a szervezők a közönség szavazatait az Év Internetes Kereskedője Díjra október 15-ig - közölte az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) az MTI-vel. Az Inter-Európa Bank és az IVSZ alapította díjat a nyertes egy éven keresztül használhatja, nyereménye a támogatók által biztosított médiafelületekből álló online kampány. Az alapítók célja a hazai internetes kereskedelem támogatása. A versenyben bárki részt vehet, aki online kereskedelmi tevékenységet folytat, és az internetezők szavazatukkal támogatják.

Az Év Internetes Kereskedője Díjat 2005-ben a www.bookline.hu nyerte el, az Év Legígéretesebb Internetes Kereskedőjévé tavaly a www.bortarsasag.hu internetes oldalt választotta a zsűri. Az MTI korábbi híradása szerint a magyarországi internetes boltok viszonylag kicsik: 2004-ben a 81 százalékuk, 2005-ben pedig 75 százalékuk nem érte el a nettó 5 millió forint forgalmat. Lemák Gábor, a GKIeNET Internetkutató és Tanácsadó Kft. ügyvezető igazgató-helyettese az MTI-nek elmondta: a magyarországi online áruházak forgalma 2006-ban várhatóan eléri a 30 milliárd forintot. Míg 2001-ben alig lépte át a 3 milliárd forintot, addig 2005-ben 20 milliárd forint volt az áruházak forgalma. Magyarországon közel ezer online áruház működik, ebből mintegy 50 mozgatja a piacot. Dinamikus bővülés várható, a piac szereplőinek száma 2008-ra elérheti a kétezret.