Árpád
-2 °C
3 °C

Idén is lesz 48 órás programozói verseny

IT News
2006.09.21. 12:19
Negyedik alkalommal mérhetik össze tudásukat a felsőoktatásban tanuló hallgatók az IBM és partnerei – az R&R Software Zrt., az Avnet Kft. és az IBM DSS Kft. – által megrendezett programozói versenyen. Az először 2003-ban Pécsett, 2004-ben Veszprémben, majd tavaly Budapesten, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Karán tartott kétnapos bajnokság az idén ismét a fővárosban marad, a helyszín ezúttal a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem lesz.

A hallgatók háromfős csapatokban jelentkezhetnek a november 10-én kezdődő megmérettetésre, de támogató szakértőket is regisztrálhatnak, akik tanácsot és útmutatást adhatnak nekik a verseny 48 órája alatt. A bajnokság ideje alatt a velük történő konzultáció a külső segítség igénybevételének egyetlen engedélyezett és lehetséges módja – kivéve néhány előre meghatározott honlapot (például ibm.com).

A versenyen a való életből vett üzleti problémák megoldása lesz a feladat. A munka során nem csak a programokat kell megírni, hanem a gyakorlatnak megfelelően a rendszerspecifikációtól a rendszerdokumentációig a kapcsolódó feladatokat is el kell végezni. Az eredményes és sikeres megoldások elkészítéséhez Linux-, Java- és SQL-ismeret szükséges: a programozási feladatot Linux operációs rendszeren, a modellezést IBM Rational termékekkel; az adatbázis-kezelést IBM DB2 UDB termékkel; a fejlesztést Java, Eclipse vagy IBM Rational/WebSphere környezetben kell elvégezni IBM WebSphere Application Server futtatási környezet felhasználásával.

A Lenovo laptopokból és PDA-kból álló nyereménycsomag mellett a sikeres résztvevők számíthatnak arra, hogy őket állásajánlattal vagy trainee-programban történő részvételi lehetőségekkel is megkeresik – ígérik a szervezők.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?