Jenő
-2 °C
6 °C

Segít a szolgáltatóválasztásban a Tantusz

Mobilarena
2006.09.21. 12:19
A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) tovább bővítette fogyasztói tájékoztató portálja, a Tantusz adatbázisát. Az oldalt – amely nem más, mint az adathalmaz keresését lehetővé tévő, nem túl felhasználóbarát kezelőfelület – a hatóság tavaly novemberben indította el, hogy segítse a három magyarországi mobilszolgáltató tarifái közötti eligazodást. Később az adatbázist a széles sávú internet-hozzáférésekkel, majd a turisztikai szezon kezdetére a roamingtarifákkal egészítették ki, most pedig a vezetékestelefon-szolgáltatók tarifáit összehasonlító, illetve a kábeltelevíziós szolgáltatók elérhetőségét bemutató modulokkal bővült.

Pataki Dániel NHH-elnök az új funkciók megjelenése kapcsán elmondta, hogy miközben a hatóság intézkedéseinek is köszönhetően erősödik a verseny a magyar hírközlési piacon, egyre nehezebb az eligazodás a szolgáltatók ajánlatai között. Ezért nagyon fontos, hogy a hatóság segítsen a fogyasztóknak a hiteles tájékozódásban és a helyes döntések meghozatalában.

A Tantusz új vezetékestarifa-összehasonlítója a vezetékes telefonszolgáltatók egyéni előfizetők számára nyújtott csomagjait tartalmazza. A program a mobiltelefonos tarifa-összehasonlítóhoz hasonlóan az egyes felhasználók saját telefonálási szokásai, illetve a felhasználó által bevitt forgalmi adatok alapján végez költségbecslést, és keresi meg a bevitt adatok alapján a legalacsonyabb költségű csomagokat.

Az oldalon kereshető adatok az NHH közleménye szerint folyamatosan frissülnek és bővülnek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?