Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Környezetvédelmi és informatikai szakkiállítás Nagykanizsán

MTI
2006.09.22. 15:57
Közel 9 ezer négyzetméternyi területen, 83 hazai és külföldi cég részvételével háromnapos környezetvédelmi és informatikai szakkiállítás és vásár nyílt Nagykanizsán.

"Egy ország gazdasága attól is modern, hogy benne együtt van jelen az informatika és a környezetvédelem" - hangsúlyozta a kiállítást megnyitva Kovács Kálmán, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KVM) államtitkára.

Ezt méltóképpen tükrözi a kanizsai szakvásár, annál is inkább, mert az szakmai és tudományos eszmecserével is párosul - tette hozzá a KVM vezető szakembere.

Litter Nándor polgármester elmondta: ez az évente ismétlődő informatikai és környezetvédelmi seregszemle szorosan összefügg Nagykanizsa azon törekvésével, hogy a közeli jövőben "a megújuló energiák mintavárosává váljon".

A 83 kiállító - köztük 5 külföldi és több vegyes vállalat - főként különböző hulladékkezelési, a nap-, szél- és bioenergiát hasznosító technológiákat, házi fűtésrendszereket, valamint természetes anyagú építőipari és lakberendezési árukat mutat be.

Külön részlegben kaptak helyet az információ-tároló- hordozó és kommunikációs eszközök legújabb generációi.

Már a nyitónapon több ezren keresték fel a vasárnap záruló kanizsai szakkiállítást, amely - az idén először - ingyenesen látogatható.