Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Energiafű egymillió hektáron

MTI
2006.09.22. 16:04
Magyarországon energetikai növénytermesztésre a jövőben mintegy 1 millió hektár állhat rendelkezésre - hangoztatta Gőgös Zoltán, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára pénteken Budapesten egy szakmai tanácskozáson.

Az államtitkár szerint ebből az 1 millió hektárból, mintegy 400 ezer hektáron lehetne gabonát, főként kukoricát termeszteni, emellett mintegy 250 ezer hektárról lehetne repcét betakarítani. A fennmaradó területhányadon pedig fásszárú, illet gumós energianövényeket, például energiaerdőket, csicsókát, esetleg burgonyát vagy cukorcirokot volna célszerű termeszteni.

Az Európai Unióban, szemben az Amerikai Egyesült Államokbeli 60 dolláros hordónkénti olajárral csak 90 dollár feletti hordónkénti olajárnál kifizetődő mezőgazdasági termékekből biodízel, illetve bioetanol üzemanyag előállítása.