Aliz
6 °C
14 °C

Audiovizuális vásár Budapesten

MTI
2006.09.26. 13:51

Magyarország lesz a gazdája az első közép-európai audiovizuális kreatív vásárnak, amelyet november 21-től 23-ig tartanak a budapesti Európa Kongresszusi Központban - hangzott el kedden az esemény sajtótájékoztatóján. "A budapesti kiállítás három napja alatt a látogatók képet kaphatnak a világ legújabb videó-, hang-, világítás- és showtechnikai berendezéseiről" - mondta el Dallos Marika, a kiállítás egyik főszervezője. "Az első audiovizuális kreatív vásárt (Auio-Visual Creative Fair - AFC) több mint húsz évvel ezelőtt szerveztem meg Brüsszelben. Akkor mindössze 2000 négyzetméternyi kiállító területen vártuk a látogatókat, mára ez a szám a tízszeresére nőtt, és a belga, illetve a Benelux államok kiállítói mellett számos európai - így sok magyar - vállalat is képviselteti magát" - mondta Dallos Marika.

A több, mint húsz éve Belgiumban élő szakember elmondta, hogy a kiállítás nem csak a cégek és a legújabb technológiák bemutatására nyújt lehetőséget, hanem reményeik szerint üzleti kapcsolatok is létrejönne majd. A vásáron résztvevő mintegy hatvan kiállító között mintegy 50 százalékban lesznek majd magyarok. A kiállításon szakmai konferenciát is szerveznek, amelyen előadást tart többek között György Gábor, az Európai Bizottság magyarországi képviseletének vezetője, Keresnyei János, a Városi Televíziók Európai Szövetségének és a Helyi Televíziók Országos Egyesületének elnöke, Kovács András Bálint, a Nemzeti Audiovizuális Archívum (NAVA) igazgatója és Roger Roberts, az RTBF belga közszolgálati televízió igazgatója. A vásár november 21. és 23. között 10-től 19 óráig tekinthető meg a budapesti Európa Kongresszusi Központban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?