Tekla
5 °C
19 °C

Október 7.: Hospice Világnap, Magyarországon is

Index
2006.10.04. 09:21

2006. október 7-én, immár második alkalommal rendezik meg a hospice és palliatív ellátás világnapját. A World Hospice and Palliative Care Day a Help the Hospices szervezettel együttműködésben azért jött létre, hogy az egész világon felhívja a figyelmet a hospice ellátás fontosságára; szellemi és anyagi támogatást szerezzen a szenvedő betegek ellátása és életminőségük javítása érdekében. 2005-ben a világ 74 országában rendeztek különféle rendezvényeket ebben az időben, többek között koncerteket, megemlékezéseket, konferenciákat, színházi előadásokat, kiállításokat. Ezzel egy időben kerül megrendezésre a már szép múltra visszatekintő Hospice Voices (Hospice Hangok), amelynek során maratoni zenei koncerteket tartanak világszerte. A befolyó adományokat pedig a hospice ellátás fejlesztésére fordítják.

A Magyar Hospice-Palliatív Egyesület folytatni kívánva ezt a hagyományt, felhívást intézett a magyarországi hospice ellátásban részt vevő szervezetek számára szerte az országban, hogy csatlakozzanak és ünnepeljék együtt a világgal a Hospice Világnapját a szenvedő betegekért, és a hospice ellátás népszerűsítéséért. A felhívásra számos szervezet mozdult meg, és színvonalas programokkal csatlakozott a rendezvénysorozathoz. Többek között Budapesten, Pécsett, Szegeden, Szombathelyen, Sopronban, Debrecenben lesznek különféle rendezvények: komolyzenei koncertek, előadóestek, jótékonysági képaukció és egyéb programok.

Az Egyesület honlapján és a Világnap hivatalos honlapján részletes információk olvashatók a szerveződő rendezvényekről. Az alábbiakban - időrendben - olvasható az idei Hospice világnapi rendezvények rövid leírása. A szervezők minden kedves érdeklődőt és segíteni vágyó embert szeretettel várnak!