Géza
-12 °C
-4 °C

Új biztonsági elemek az F-Secure 2007 termékben

Index
2006.10.12. 09:40

Az Internet Security 2007 egyik új funkciója az F-Secure DeepGuard technológia, amely jelentősen csökkenti a korábban ismeretlen, nulladik napi fenyegetések által okozott károk kockázatát. Az F-Secure DeepGuard folyamatosan, valós időben figyeli a szoftverek viselkedését, vizsgálja a gyanús programtevékenységet és leállítja a kockázatot jelentő tevékenységeket. A versenytársak egyszeri ellenőrzést végrehajtó megoldásai nem képesek ugyanilyen szintű védelmet nyújtani, hiszen a kártékony kódok szerzői számos módon álcázhatják, titkosíthatják vagy csomagolhatják a kódot az egyszeri vizsgálatot végző megoldások megtévesztése érdekében. Márpedig ha pedig egy fájl egyszer átcsúszott az ellenőrzésen, akkor szinte azt tesz, amit akar.

A legtöbb versenytárs proaktív észlelési technológiájával ellentétben az F-Secure DeepGuard fejlett, valós idejű felismerő-rendszert használ és észrevétlenül dolgozik a háttérben. Ezen kívül egyedülálló módon egyesít számos proaktív technológiát, így korábban nem látott szintű védelmet biztosít bármely eddig ismeretlen fenyegetéssel szemben. Az F-Secure DeepGuard™ technológiáról részletes információ a www.f-secure.com/deepguard webcímen található.

Mivel a kémprogramok egyre növekvő fenyegetést jelentenek, az F-Secure egy újabb kémprogram-keresővel bővítette az F-Secure Internet Security 2007 szoftvert, amely nagyobb hatásfokkal észleli és hatékonyabban távolítja el a felismert kémprogramot. A fokozott integráció magába foglalja a célzott szűrést, a valós idejű vizsgálatot és az egyénileg, a felhasználó által végzett rendszerszűréseket.

A továbbfejlesztett tartalomszűrésnek köszönhetően az F-Secure Internet Security 2007 ún. gyermekzár programmal is rendelkezik, így gyakorlatilag megvédi kiskorú és tinédzser gyermekeinket is a felnőtt internet tartalmaktól. Az internet-hozzáférés korlátozása előzetes definíciók használatával történik, melyek segítségével külön beállítható az elérni nem kívánt tartalom. Az F-Secure Internet Security 2007 három különböző tartalomszűrési profilt tartalmaz: a gyermekek számára készült profilban csak a fehérlistás oldalak jelennek meg, a tinédzserekében pedig tartalomalapú szűrésre van lehetőség. A szülők számára a teljes hozzáférési profil beállítható. A termék automatikusan letilt minden olyan webhelyet, amely a profilban beállított paramétereken kívül esik. A korábbi verziókhoz hasonlóan az időzár használatával a szülők most is meghatározhatják, hogy gyermekeik milyen napszakban használhatják az internetet.