Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Elnézést kér a Sony az akkuk miatt

MTI
2006.10.24. 15:02
Kedden a Sony japán elektronikai konszern bocsánatot kért a felhasználóktól, hogy egy esetleges meghibásodás miatt összesen 9,6 millió laptop akkumulátorát kellett visszahívni javításra. Ugyanakkor a cég vezetősége közölte: az eset miatt nem bocsát el vezetői közül senkit. Közölték, hogy 350 ezer átvizsgált akkumlátorból egy-egy hibás berendezést találtak. A Sony illetékese nem zárta ki, hogy a szám nem végleges, de reményét fejezte ki, hogy ez lesz a legnagyobb visszahívásban szereplő mennyiség.

A Sony a közelmúltban profitfigyelmeztetést adott ki folyó üzleti éve várható eredményére a meghibásodások kapcsán, adózott eredményében több mint 50 százalékos, működési eredményében ennél nagyobb arányú romlást vár. Mindeközben a japán elektronikai ágazat cégei várhatóan jó eredményeket közölnek majd, egyelőre elmúlt üzleti negyedévükről. A Sharp eredménye elemzői vélemények szerint egy-, a Matsushitáé két számjegyű növekedést mutathat fel.

A Sony akkumlátorait japán cégek is vásárolták, a Sony szerint őket 3,5 millió akkumlátor visszahívása érinti, elsősorban a Toshibát és a Fujitsut. A Sony saját Vaio típusú laptopjaiból is visszahív 250 ezer darabot.