Ágnes
-1 °C
2 °C

Kaszáltak a a japán digitális fényképezőgép-gyártók

MTI
2006.10.26. 15:57
Rekord eredményeket értek el Japán vezető digitális fényképezőgép-gyártó vállalatai. A Canon - amely világszinten is az első helyen áll - 20 százalékkal növelte üzemi eredményét a szeptemberrel zárult negyedévben, és emelte az év egészében várható eredmény-előrejelzését. A társaság üzemi eredménye 172 milliárd jenre nőtt az egy évvel korábbi 143 milliárdhoz képest, elsősorban abból, hogy nőtt a digitális fényképezőgépek és a lézernyomtatók eladása, és gyengült a jen a dollárhoz képest. Az egymást követő hetedik évben tesz szert rekord profitra a cég.

A vártnál jobb eredményre tett szert a szeptemberrel zárult első üzleti félévben az Olympus, üzemi eredménye 38 milliárd jen körüli a korábban jósolt 12 milliárd helyett, és ezzel új rekordot állít fel a digitális fényképezőgépek, illetve a gyógyászati berendezések értékesítésének erőteljes növekedése miatt.

Felfelé módosította a jövő márciussal végződő üzleti évben várható eredményeit a Nikon is. A digitális fényképezőgépek mellett precíziós műszereket és félvezetőgyártó berendezéseket előállító japán cég 45 milliárd jen csoportszintű adózott eredményt vár a korábban jósolt 37 milliárd helyett, mert jelentősen növekszik a kereslet termékei iránt, és kezdenek beérni a takarékossági intézkedések.