Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Oktatástechnológiai konferencia és kiállítás Egerben

2006.11.06. 12:32
Az új tanári kompetenciák kialakítása a digitális oktatási környezetben a fő témája a hétfőn Egerben megkezdődött Agria Media 2006 elnevezésű nemzetközi konferenciának. A tanácskozáson húsz ország oktatástechnológusai vesznek részt.

Témája annál is inkább időszerű, mert az elmúlt évtizedekben ugyan létrejött az oktatás digitális háttere, ám a pedagógiai módszerek, a tanári kompetenciák nem követték ilyen ütemben az informatika fejlődését - indokolta a témaválasztást a konferencia megnyitóját megelőző sajtótájékoztatón a magyar taneszközgyártókat és forgalmazókat tömörítő szövetség főtitkára.

Nádasi András hangsúlyozta, hogy mindehhez szükséges az oktatási struktúra átalakítása, illetve a digitális tananyagok elterjesztése is, ezért az ezekkel kapcsolatos kutatási eredményeket is megosztják a szakemberek egymással. Ugyanakkor a konferencia rangját jelzi, hogy annak keretében Egerben tartja közgyűlését az ICEM, vagyis a 31 országot tömörítő Nemzetközi Taneszköz Tanács is.

A kétnapos fórum alkalmával, a tervek szerint több mint 100 előadás hangzik el, illetve a konferenciához kapcsolódó kiállításon 15, oktatástechnológiai eszközöket gyártó és forgalmazó cég mutatja be a legújabb termékeket.