Aliz
6 °C
14 °C

Jól teljesített a Sony Ericsson

MTI
2007.02.02. 10:31
A svéd Ericsson, a világ legnagyobb távközlésiberendezés-gyártója pénteken 26,3 milliárd svéd koronás adózott eredményt jelentett a tavalyi évről, 8,2 százalékkal többet a 2005-ös 24,3 milliárdnál. A beszámolóban a tavaly ötödik éve működőt Sony Ericsson mobilkészülék-gyártó vegyesvállalat rekord eredményeit dicsérték, a vegyesvállalat ugyanis piacvezető lett a drágább, multimédiás készülékekből. A Sony Ericsson tavaly 144 százalékkal 1,3 milliárd euróra növelte adó előtti eredményét elsősorban a negyedik negyedévi kiváló teljesítményének köszönhetően. Tavaly 74,8 millió mobilkészüléket adtak el, 46 százalékkal többet, mint 2005-ben. A bevétel 40,8 százalékkal 11 milliárd euróra növekedett tavaly.

Az Ericsson az idén is erős világméretű fejlődést vár a mobilpiacon és a vezetékes piacon is, az utóbbin elsősorban a szélessávú hálózatok, az IP-alapú szolgáltatások terjedése miatt. Tavaly a világon indított új mobil szélessávú hálózatok majdnem felét az Ericsson szállította. Az Ericsson szerint az idei év végére a mobilügyfelek száma meghaladja a 3 milliárdot világszerte. Az Ericsson mindenesetre erősödő versenyre számíthat: tavaly áprilisban a francia Alcatel és az amerikai Lucent Technologies egyesülését - ezzel a világ második számú hálózatépítője jött létre -, júniusban a finn Nokia és a német Siemens hálózatépítő részlegének egyesítését jelentették be.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?