Halásznak a tongai disznók
Halásznak az elvadultan élő házi sertések a Csendes-óceán déli részén lévő Tonga szigetén. Mint a Mare című hamburgi folyóirat beszámolt róla, a tongai disznók úgy teszik változatosabbá és proteinben gazdagabbá jórészt kókuszdióból álló étrendjüket, hogy a tengerparton kagylókat, algákat és rákokat esznek, sőt a merészebbek hasig belegázolnak a vízbe, és kisebb halakat fognak.
"A disznók alapjában véve tudnak úszni, de a házi sertések normális körülmények között ezt önként nem teszik" - idézte a lap Michael Wendt állatorvos professzort. A hannoveri állatorvosi főiskola munkatársa szerint a Tonga szigeti intelligens állatokat vélhetően az ízletes eledel iránti vágy vitte rá életterük kibővítésére. A sziget lakói nagyon kedvelik a tengervízben halászó disznók húsát, mert az - mint mondják - sósabb és ízletesebb, mint a szokványos házi disznóké.