Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Halásznak a tongai disznók

MTI
2007.02.05. 15:44
Halásznak az elvadultan élő házi sertések a Csendes-óceán déli részén lévő Tonga szigetén. Mint a Mare című hamburgi folyóirat beszámolt róla, a tongai disznók úgy teszik változatosabbá és proteinben gazdagabbá jórészt kókuszdióból álló étrendjüket, hogy a tengerparton kagylókat, algákat és rákokat esznek, sőt a merészebbek hasig belegázolnak a vízbe, és kisebb halakat fognak.

"A disznók alapjában véve tudnak úszni, de a házi sertések normális körülmények között ezt önként nem teszik" - idézte a lap Michael Wendt állatorvos professzort. A hannoveri állatorvosi főiskola munkatársa szerint a Tonga szigeti intelligens állatokat vélhetően az ízletes eledel iránti vágy vitte rá életterük kibővítésére. A sziget lakói nagyon kedvelik a tengervízben halászó disznók húsát, mert az - mint mondják - sósabb és ízletesebb, mint a szokványos házi disznóké.