Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A német rendőrség nem kutathat számítógépekben az interneten keresztül

MTI
2007.02.05. 21:33
A rendőrség nem kutathat feltételezett bűnözők számítógépében az interneten keresztül az illetők tudta nélkül - mondta ki a karlsruhei német szövetségi bíróság.

Ezzel az úgynevezett trójai faló módszer tilalmát mondta ki a bíróság, hozzátéve, hogy ha a rendőrség ilyen módszert akar bevetni, ahhoz a parlamentnek ezt törvényben kifejezetten lehetővé kell tennie.

A döntés arra válaszul született, hogy a szövetségi főügyészi hivatal engedélyt kért a módszer alkalmazására egy feltételezett terrorcsoporttal szemben, arra a logikára alapozva, hogy telefonok lehallgatása és más elektronikus lehallgató technikák törvényesek.

Mindazonáltal a hatóságoknak továbbra is joga lesz személyes házkutatás során bizonyítékul lefoglalni a számítógépek merevlemezét. Wolfgang Schauble belügyminiszter azonban közölte, hogy a magántulajdonban lévő számítógépek titokban, távolról történő átkutatása nélkülözhetetlen eszköz a bűnözők és a terroristák elleni nyomozásban, ezért kérni fogja, hogy a kormány kezdeményezzen törvénymódosítást az ügyben.