Sára, Márió
-5 °C
2 °C

Ötszörösére nőtt a mobilbiztonságot érintő incidensek száma

MTI
2007.02.12. 13:43
Ötszörösére emelkedett tavaly a mobilbiztonságot érintő regisztrált incidensek száma - derül ki a McAfee legújabb kutatásának eredményeiből. A kutatásban megkérdezett mobilszolgáltatók 83 százaléka volt kitéve mobileszköz-fertőzésnek, az ezer eszközt meghaladó incidensről beszámoló európai és ázsiai mobilszolgáltatók száma 2006-ra több mint kétszeresre nőtt.

A mobilfenyegetések elhárításának költségét több mint ezer órára becsülő mobilszolgáltatók száma 700 százalékos növekedést mutat - fűzik hozzá. A biztonságot érintő incidensek a legnagyobb befolyást az ügyfél-elégedettségre gyakorolták. A szolgáltatók közel harmada (29 százalék) valamennyi tényező közül - a bevételt is beleértve - az előfizetői elégedettséget nevezte a legnagyobb veszteséget szenvedőnek. A rosszindulatú mobiltámadások hatása másodsorban a hálózati teljesítményben jelentkezik.

A mobilszolgáltatók világszerte egyre gyakrabban vannak rosszindulatú támadásoknak kitéve és egyre több pénzt és időt áldoznak a támadások okozta károk helyreállítására. A kutatás azt mutatja, hogy az érintett mobilszolgáltatók közel fele ellen az utóbbi három hónap során történt támadás.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!