Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ötszörösére nőtt a mobilbiztonságot érintő incidensek száma

MTI
2007.02.12. 13:43
Ötszörösére emelkedett tavaly a mobilbiztonságot érintő regisztrált incidensek száma - derül ki a McAfee legújabb kutatásának eredményeiből. A kutatásban megkérdezett mobilszolgáltatók 83 százaléka volt kitéve mobileszköz-fertőzésnek, az ezer eszközt meghaladó incidensről beszámoló európai és ázsiai mobilszolgáltatók száma 2006-ra több mint kétszeresre nőtt.

A mobilfenyegetések elhárításának költségét több mint ezer órára becsülő mobilszolgáltatók száma 700 százalékos növekedést mutat - fűzik hozzá. A biztonságot érintő incidensek a legnagyobb befolyást az ügyfél-elégedettségre gyakorolták. A szolgáltatók közel harmada (29 százalék) valamennyi tényező közül - a bevételt is beleértve - az előfizetői elégedettséget nevezte a legnagyobb veszteséget szenvedőnek. A rosszindulatú mobiltámadások hatása másodsorban a hálózati teljesítményben jelentkezik.

A mobilszolgáltatók világszerte egyre gyakrabban vannak rosszindulatú támadásoknak kitéve és egyre több pénzt és időt áldoznak a támadások okozta károk helyreállítására. A kutatás azt mutatja, hogy az érintett mobilszolgáltatók közel fele ellen az utóbbi három hónap során történt támadás.