Erzsébet
1 °C
4 °C

Feng shui majmoknak

MTI
2007.02.14. 14:18

Egy kaliforniai állatkert még feng shui szakértőt is alkalmaz néhány rendkívül ritka, aranyszínű kínai majom kényelmének biztosítása érdekében.

Az ősi kínai művészet szakértője a különleges majomház kiépítésén dolgozik, ahová hamarosan beköltözhet a Los Angeles-i állatkert három új szerzeménye, egy hím és két nőstény kínai karcsúmajom (pygathrix roxellanae).

Jellegzetes kínai falusi házat építünk - nyilatkozta Charles Mays, a fő tervező, aki elmagyarázta, hogy a Beverly Hills-i szaktekintélyt azért fogadták fel, hogy a kialakított környezet harmonikus legyen, és mindenben megfeleljen az új lakók igényeinek.

A védett majomfajtának már csak mindössze 15 ezer példánya él Kínában, s az amerikai állatkert összesen 7,4 millió dollárt költ a paradicsomi környezet megteremtésére. A megállapodás szerint tíz évre kapják meg a kék pofájú, macskaszerűen nyávogó állatok kiállítási jogát, amiért évente 100 ezer dollárt fizetnek a kínai államnak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?