Judit
2 °C
7 °C

Bárkával mentik meg a békákat

Index
2007.02.16. 12:24
Ugyanúgy kell megmenteni a kihalással fenyegetett kétéltűeket, mint ahogyan a bibliai történetben Noé megmentette az állatfajokat, írta a Los Angeles Times. A békák, szalamandrák és varanyok megmentéséért küzdő tudósok csütörtökön elindították a Kétéltű Bárka nevű projektet, mert a halálos gombák által fenyegetett fajokat csak teljes elkülönítéssel lehet megmenteni. A valóságban persze nem egy bárkára száműzik a békákat, hanem csupán állatkertekben helyezik el őket, ügyelve arra, nehogy magukon cipeljék a halálos gombákat.

A tudósok szerint a békákat fenyegető veszély nagyon hasonlít arra, amely - más egyéb okok mellett - a dinoszauruszok kihalását okozhatta. A hatezer ismert fajból körülbelül 170 kihalt az elmúlt évtizedben, és további kétezer faj van veszélyben. Ilyen tömeges kipusztulásra nem volt példa az emberiség történelme során.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?