Árpád
-2 °C
4 °C

Elhunyt a távirányító feltalálója

Index
2007.02.19. 09:37
Robert Adler és Eugene Polley együtt fejlesztették ki a tévétávirányítót, amely sok milliárd ember életét tette könnyebbé. Adler és társa Emmy-díjat nyert a találmányával. Adler egyébként 93 évesen hunyt el, és több mint hat évtizeden át dolgozott a Zenith Electronics nevű cégnek. Pályája során több mint 180 szabadalmat jegyzett be az Egyesült Államokban. A Zenith fejlesztői csapatához 1941-ben csatlakozott, miután fizikusi diplomát szerzett Bécsben. 1979-ben ment nyugdíjba kutatási igazgatói posztjáról, de 1999-ig - amikor a Zenith beolvadt az LG-be - tanácsadóként segítette a céget.

Adler nem a távirányító feltalálására a legbüszkébb, sokkal jobban szerette volna, ha a hadiiparban és űrtechnológiában elért eredményeivel válik híressé, mondta a Yahoo News-nak a felesége. Persze a távirányító az, amellyel az összes ember életét megváltoztatta.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?