Ödön
2 °C
11 °C

Sílécekkel érdemes a Holdra utazni

Index
2007.02.19. 12:28
Intenzív sífutó tanfolyamra íratná be a Holdra tartó űrhajósokat Harrison Schmitt, aki részt vett az utolsó emberi holdutazásban. Szerinte ezzel a technikával elég gyorsan lehet haladni a Hold felszínén, ő legalábbis simán meg tudta előzni nyusziként ugrándozó társait.

Schmitt egy tudományos konferencián elmondta, hogy a Hold tele van jó síterepekkel, ilyen például a Taurus-Littrow völgy. Szerinte kitűnő sportolási lehetőségeket lehet majd nyújtani a leendő űrturistáknak. Mint azt korábban megírtuk, a Nasa 2020-ban visszatérne a Holdra, és onnan indítaná útnak az embereket a Marsra, ha egyszer erre is sor kerül. Bár George Bush és az amerikai kongresszus elkülönített némi pénzt a holdutazásokra, Schmitt szerint egy állandó űrbázis kialakításában a magánszektornak is részt kellene vennie.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?