Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A bíróság szerint is kartellezett az ISH, a SAP és az IBM

Index
2007.02.21. 13:52

Összesen csaknem másfél milliárdos bírság vár három cégre, az ISH Kft.-re, az SAP Magyarország Kft.-re és az IBM Magyarország Kft.-re, mert versenykorlátozó módon működtek együtt egy öt magyarországi egyetemet érintő gazdálkodásirányítási rendszer, illetve kórházi informatikai rendszerek kiépítésére kiírt közbeszerzési eljárások együttes elnyerése érdekében.

A Fővárosi Bíróság szerdán jórészt helybenhagyta a Gazdaségi Versenyhivatal tavaly nyári határozatát, viszont nem látta bizonyítottnak, hogy a három cég a Synergon távol tartása érdekében versenyellenesen összehangolta volna magatartását, ezért kb. 10 %-kal csökkentette a kiszabott bírságokat. Ennek megfelelően az ISH Kft. 117 millió Ft, az SAP Magyarország Kft. 620 millió Ft, az IBM Magyarország Kft-t pedig 620 millió Ft bírság megfizetésére köteles. Az ítélet nem jogerős.