Jácint
16 °C
31 °C

Programozási világverseny diákoknak

Index
2007.02.22. 12:27

Ötödik alkalommal hirdeti meg a Microsoft az Imagine Cup éves programozási világversenyrendszert, elsősorban, de nem kizárólag főiskolás diákoknak, és korántsem csupán informatikusoknak. Az Imagine Cup 2007 9 kategóriában folyik, alapeszméje: technológiával a jobb oktatásért - mindenki számára. Március 15-ig még a legszűkebb határidős selejtezőkre is lehet jelentkezni.

Az idei verseny döntőjét Szöulban, a Koreai Köztársaságban rendezik 2007 augusztus 7-e és 11-e között. A tavalyi döntőn, az indiai Delhiben már - 100 ország 65 ezer versenyzője közül - magyar helyezés is született: az "algoritmus" kategóriában a 17 éves Pétercsák Richárd 5. lett. Jobban is állhatnánk, a régiónkból több győztes és helyezett is kikerült (osztrák, román, szerb és különösen: lengyel versenyzők)... A kecsegtető, több ezer dolláros pénzdíjakon, ingyenes döntőre utazáson túl a fő nyereség a szakmai pályafutást egyengető presztízs lehet! Nem csak informatikusoknak: egy kanadai művészeti főiskolás csapat nyerte a tavalyi digitális rövidfilm-kategóriát.

A versenyszabályok szerint minden 16 év feletti diák nevezhet egyénileg és legföljebb négyfős csapatban is. A kevés - fair-play célú - korlátozás közül a legfontosabbak: ne legyen Microsoft leányvállalat vagy a verseny rendezésében részt vevő cég, reklámügynökség profi alkalmazottja (vagy ilyenek közvetlen családtagja), illetve nevezési kategóriájának korábbi világelsője. Részletek a versenyről ezen a weboldalon olvashatók.