Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Programozási világverseny diákoknak

Index
2007.02.22. 12:27

Ötödik alkalommal hirdeti meg a Microsoft az Imagine Cup éves programozási világversenyrendszert, elsősorban, de nem kizárólag főiskolás diákoknak, és korántsem csupán informatikusoknak. Az Imagine Cup 2007 9 kategóriában folyik, alapeszméje: technológiával a jobb oktatásért - mindenki számára. Március 15-ig még a legszűkebb határidős selejtezőkre is lehet jelentkezni.

Az idei verseny döntőjét Szöulban, a Koreai Köztársaságban rendezik 2007 augusztus 7-e és 11-e között. A tavalyi döntőn, az indiai Delhiben már - 100 ország 65 ezer versenyzője közül - magyar helyezés is született: az "algoritmus" kategóriában a 17 éves Pétercsák Richárd 5. lett. Jobban is állhatnánk, a régiónkból több győztes és helyezett is kikerült (osztrák, román, szerb és különösen: lengyel versenyzők)... A kecsegtető, több ezer dolláros pénzdíjakon, ingyenes döntőre utazáson túl a fő nyereség a szakmai pályafutást egyengető presztízs lehet! Nem csak informatikusoknak: egy kanadai művészeti főiskolás csapat nyerte a tavalyi digitális rövidfilm-kategóriát.

A versenyszabályok szerint minden 16 év feletti diák nevezhet egyénileg és legföljebb négyfős csapatban is. A kevés - fair-play célú - korlátozás közül a legfontosabbak: ne legyen Microsoft leányvállalat vagy a verseny rendezésében részt vevő cég, reklámügynökség profi alkalmazottja (vagy ilyenek közvetlen családtagja), illetve nevezési kategóriájának korábbi világelsője. Részletek a versenyről ezen a weboldalon olvashatók.