Valér
-2 °C
0 °C

A Hungarotel hálózatán is megjelenik a GTS-Datanet

Index
2007.02.23. 10:59
A GTS-Datanet 2007 februárjától a Hungarotel teljes szolgáltatási területén elérhetővé teszi vezetékes előfizetés mellett igénybe vehető adsl csomagjait. A cég szélessávú internet szolgáltatása így a hazai vezetékes fővonalaknak immár 81 százalékán megrendelhető.

A GTS-Datanet 2007-ben elsősorban az internetszolgáltatásra helyezi a hangsúlyt, mivel 2006 utolsó negyedévében az adsl értékesítés messze felülmúlta várakozásaikat, és év végére előfizetőik száma elérte a 30 ezret. A GTS-Datanet bővíti a vezetékes havidíj nélküli internet- és telefonkapcsolatot kínáló „Yo! Neked” szolgáltatás lefedettségét is, a csomagok Debrecenben, Győrben, Kecskeméten, Sopronban, Székesfehérváron, Szolnokon, Tatabányán és Zalaegerszegen 2007 januárjától megrendelhetőek.

A GTS-Datanet 2007. február 25. és március 31. között megemeli e csomagok sebességértékeit is, az átállás pár perces leállást okozhat. A YO! Neked csomagok mellé a GTS-Datanet sávszélesség-garanciát is kínál. Ha az előfizető által elérhető sebesség jelentősen (legalább 25 százalékkal) alacsonyabb a választott csomagban kínált maximális letöltési sebességnél, akkor az ügyfél az előfizetői szerződés utólagos módosításával kisebb csomagra válthat.

Bár a vezetékes hangszolgáltatás piaca évről évre 2-4 százalékkal csökken, a GTS-Datanet képes volt növelni ügyfelei számát. 2006-ban az üzleti előfizetőknek ajánlott DataPhone ISDN30 szolgáltatásból származó árbevétel-növekedés elérte a 45 százalékot, a GTS-Datanethez hordozott vezetékes számok pedig megközelítették a 18 ezret. A kis-és középvállalkozások számára fejlesztett DataPhone Pulzus szolgáltatásból származó árbevétel-növekedés megközelítette a 150 százalékot.

A GTS-Datanet DataHome Szerverközpont által hosztolt szerverek száma az egy évvel korábbihoz képest megduplázódott, és elérte a 800-at. A cég az idén megkétszerezi a DataHome Szerverközpont kapacitását, és több mint 100 millió forintot fordít egy újabb, 1000 gép üzemeltetésére alkalmas szerverterem kialakítására.

A GTS-Datanet értékesítésből származó árbevétele 2006-ban meghaladta a 13 milliárd forintot, ami 20 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál, és sokszorosan meghaladja a vezetékes távközlési piac évi 2-3 százalékos bővülését. A cég idei terveiben további 15 százalékos árbevétel-növekedéssel számol.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!