Cecília
4 °C
6 °C

Csúszik az EDR bevezetése

Lánglovagok Hírügynökség
2007.02.26. 12:34
Eredetileg április végéig kellett volna átállniuk az érintett szervezeteknek az Egységes Digitális Rádiótávközlő Rendszerre, de ezt az időpontot egy kormányrendelettel 2008. július 1-jéig meghosszabbítanák. Az EDR országos hálózata január végéig épült ki a honvédség, a titkosszolgálat, a tűzoltóság és katasztrófavédelem, a rendőrség, határőrség, pénzügyőrség, a büntetésvégrehajtás és a mentőszolgálat részére.

A szervezetek nem tudták teljes mértékben használatba venni a rendszert, részint azért, mert a 10 évre szóló 93 milliárdos szerződés csak 14 400 készüléket tartalmaz az összes szervezet számára úgy, hogy nem kell külön a beszerzésért és az üzemeltetésért fizetni. Ebből például a katasztrófavédelemnek és a tűzoltóságnak mintegy 950 jut, holott körülbelül 6200-ra lenne szükség. A most használatos analóg rádiótávközlő rendszert, az URH-t a készenléti szervek a teljes átállás után csak a polgárőrségekkel és az egyesületi tűzoltóságokkal való együttműködésre fogják használni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?