Erzsébet
1 °C
4 °C

Nemzetközi pályázat a Graphisoft konferenciaközpontra

2002.01.03. 12:35
Ötletpályázatot hirdetett a Duna fölé építendő új konferenciaközpontja megtervezésére a Graphisoft Rt. Az építészeti szakmai események, nemzetközi konferenciák befogadására alkalmas 350 m2-es létesítmény a Graphisfot Park melletti folyószakaszon található ipari pillérekre épülne. Az Építészek Nemzetközi Szövetsége által jóváhagyott nemzetközi ötletpályázaton minden kamarai tag részt vehet: az első díj jutalma 30.000 dollár; a második és harmadik díj 15.000 illetve 8.000 dollár. A neves építészekből álló zsűri - amelynek tagjai Eric van Egeraat (Hollandia), Jacques Rougerie (Franciaország), Axel Schultes (Németország), Nagy Tamás és Schneller István (Magyarország) - 2002. júniusában bírálja el a beadott pályaműveket.

Mint ismert, az 1982-ben Budapesten alapított Graphisoft a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata az építészet-gépészet-építőipar valamint a létesítménygazdálkodás ágazatban. A cég részvényeit a frankfurti és budapesti tőzsdén is jegyzik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?