Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Telítődik a cseh mobilpiac

MTI
2002.01.04. 11:58
Csehországban 2001-ben majdnem hárommillió mobiltelefont adtak el. Az év elején 4,3 millió mobiltelefon volt használatban, az év végén pedig 7,2 millió - közölte a pénteki prágai sajtó a három mobiltelefon-szolgáltató kimutatásai alapján. A legnagyobb hálózatban, a Eurotelnél az év végén 3,238 millió telefon volt használatban, több mint egymillióval több, mint egy évvel korábban. A második helyen lévő Paegas hálózat az eltelt év folyamán 985 ezerrel növelte ügyfelei számát, 2,85 millióra. A maradék ügyfél - 860 ezer - a legfiatalabb hálózaté, az Oscaré, amely csak a 2000 végén kezdte meg működését.

Távközlési szakértők szerint jelenleg Csehországban a lakosság 70 százaléka rendelkezik mobiltelefonnal, vagyis a piac telített, az arány eléri a nyugat-európai szintet. Rendkívüli népszerűségnek örvend az sms szolgáltatás. A csehek karácsonykor és szilveszterkor összesen több mint 70 millió rövid szöveget küldtek egymásnak. Az előző évektől eltérően ezúttal a hálózatok nem estek ki, és bírták a terhelést.