Jenő
-3 °C
6 °C

Jól megy a Windows XP és az XBox

Napi Online
2002.01.09. 09:55
Az október 25-én piacra dobott új Windows XP-ből eddig több mint 17 milliót adtak el - jelentette be a Las Vegas-i szórakoztatóelekronikai bemutatón Bill Gates, aki jelenleg a világ legnagyobb szoftvergyártójának új termékekért felelős elnöke. A szoftver így a vállalat eddigi legjobb eladási mutatóval rendelkező operációs rendszere: ennyi idő alatt a Windows 2000-ből feleannyit, a Windows 98-ból harmadannyit értékesítettek. A hat hete kapható, jelentős részben Magyarországon, a Flextronics sárvári üzemében előállított XBox videokonzolból már 1,5 millió talált vevőre, vagyis az értékesítés eléri a Microsoft által tervezett tartomány felső határát. Gates szerint eddig minden legyártott készüléket el tudtak adni.Gates újdonságokat is bejelentett, amelyek ígérete szerint karácsonykor már kaphatóak lesznek.

A Microsoft hordozható operációs rendszerének legújabb verzióján alapuló Mira szoftvercsomaggal számos vezeték nélküli alkalmazás válik elérhetővé, így például az otthoni PC-re érkező e-mail olvasható lesz a felhasználó kézi készülékén. A másik nagy reményű fejlesztés, a Freestyle hardver- és szoftvercsomag pedig otthoni digitális szórakoztató-központ létrehozását jelenti. A világ legnagyobb szoftvergyártója az ellene folyó trösztellenes perben nem tudta elérni a szankciók ügyében esedékes meghallgatások elhalasztását.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?