Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A mobilpiac bővülésére számít a Siemens

MTI
2002.02.18. 15:07
A német Siemens elektronikai és ipari csoport számításai szerint a tavalyi visszaesés után az idén ismét jelentősen élénkül a mobiltelefonok iránti kereslet. A cég szerint világviszonylatban a mobilpiac 10-15 százalékos bővülése várható. Tavaly 380 millió mobilkészüléket adtak el világszerte. Tavaly a Siemens a mobiltelefon iránti kereslet pangása miatt veszteséggel zárta mobilrészlegét. A folyó, 2001/2002-es pénzügyi év első negyedében a Siemens kismértékben, 3,1 milliárd euróra növelte árbevételét, és csekély, 37 millió eurós működési profitot ért el.

A Siemens ez idő szerint nem keres együttműködő partnert mobilrészlegéhez. Az UMTS-mobiltelefonok kifejlesztéséhez tervezett együttműködés a japán Toshiba konszernnel a múlt év végén zátonyra futott. Heinrich von Pierer elnök azonban hangsúlyozta, hogy a Siemens továbbra is nyitott az együttműködés iránt, és a szóba jöhető partner Európában éppúgy lehet, mint az Egyesült Államokban vagy Ázsiában. A Siemens részvénye hétfő délután 1,20 százalékos erősödéssel 65,77 euró volt a frankfurti tőzsdén.