Erik, Alexandra
EUR 383,47 Ft
USD 365,73 Ft
9 °C
23 °C

Újabb antilopot fogadott örökbe a nőstényoroszlán

MTI
2002.02.19. 09:16
Ismét "örökbe fogadott" egy antilopot az a kenyai nőstényoroszlán, amely hasonló anyáskodása révén került be szenzációként januárban a világsajtóba. Az oroszlánban meghökkentő módon megintcsak felülkerekedett az anyai ösztön - legyűrve a ragadozóit -, és az amúgy számára ennivaló bébiantilopot ahelyett, hogy felfalta volna, védelmébe vette.

Az adoptálás a múlt héten, Bálint-napon történt a Samburu Nemzeti Parkban. A nőstényoroszlán "anyatigrisként" védte oroszlántársaitól "antilopcsemetéjét", ugyanakkor megengedte, hogy az újszülött antilopot az édesanyja - mármint a vér szerinti - megszoptassa. Az etetés után viszont azonnal elzavarta az anyaantilopot is. Mivel a szoptatásra csak egyszer került sor, a bébiantilop éhezett és kezdett legyengülni. Ezért a park vadőrei pár nap után elválasztották "nevelőoroszlánjától" az antilopot és most tehéntejjel táplálják - jelentette a Reuters. Januárban már két teljes héten át anyáskodott a nőstényoroszlán egy másik antilopcsemete felett, azt azonban mégis felfalta egy hímoroszlán. A dráma akkor következett be, amikor a "mostohaanya" elszundított.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek