Judit
2 °C
7 °C

Újabb antilopot fogadott örökbe a nőstényoroszlán

MTI
2002.02.19. 09:16
Ismét "örökbe fogadott" egy antilopot az a kenyai nőstényoroszlán, amely hasonló anyáskodása révén került be szenzációként januárban a világsajtóba. Az oroszlánban meghökkentő módon megintcsak felülkerekedett az anyai ösztön - legyűrve a ragadozóit -, és az amúgy számára ennivaló bébiantilopot ahelyett, hogy felfalta volna, védelmébe vette.

Az adoptálás a múlt héten, Bálint-napon történt a Samburu Nemzeti Parkban. A nőstényoroszlán "anyatigrisként" védte oroszlántársaitól "antilopcsemetéjét", ugyanakkor megengedte, hogy az újszülött antilopot az édesanyja - mármint a vér szerinti - megszoptassa. Az etetés után viszont azonnal elzavarta az anyaantilopot is. Mivel a szoptatásra csak egyszer került sor, a bébiantilop éhezett és kezdett legyengülni. Ezért a park vadőrei pár nap után elválasztották "nevelőoroszlánjától" az antilopot és most tehéntejjel táplálják - jelentette a Reuters. Januárban már két teljes héten át anyáskodott a nőstényoroszlán egy másik antilopcsemete felett, azt azonban mégis felfalta egy hímoroszlán. A dráma akkor következett be, amikor a "mostohaanya" elszundított.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?