Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Regionális elosztóbázis lehet a magyar Sybase leányvállalat

MTI
2002.02.22. 09:55
A szoftverfejlesztéssel foglalkozó Sybase Magyarországon és a régióban egyaránt erősíteni kívánja pozícióit, főleg a vállalati portálok piacán és a mobil eszközök alkalmazásai területén - jelentette ki Martin Timmann, a kaliforniai székhelyű társaság regionális igazgatója csütörtökön. Az igazgató elmondta: a fellendülő magyarországi pénzügyi piacon egyre nagyobb lehetőségek kínálkoznak elektronikus kereskedelmi rendszerek biztosítására. - Az ország jó geopolitikai adottságokkal is rendelkezik, ami lehetővé teszi, hogy regionális elosztóbázisként funkcionáljon - mutatott rá Martin Timmann. Hozzátette: főleg Romániában, Szerbiában lehet a magyar leányvállalat disztribútor, mivel ezekben az országokban az anyacég egyelőre még nincs jelen.

Az igazgató megjegyezte, hogy a társaság pozíciójának regionális erősítésében jelentős szerepet játszik az a pár éve zajló profilváltás, amelynek során a Sybase a hagyományos adatbázis-kezelő megoldásokról elektronikus kereskedelmi, illetve mobil megoldásokra állt át. A cég tavaly októberben alapított leányvállalatot, előtte az Axis Kft. forgalmazott Sybase termékeket. Koller György, a 10 millió forint törzstőkével létrehozott Sybase Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója a vállalkozás terveiről kifejtette: a tavalyi mintegy 300 millió forintos árbevétel az idén 500-600 millió forintra nőhet, amelynek túlnyomó hányada a pénzügyi szektor bővülő megrendeléseiből várható.