Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Az EU az Egyesült Államok után ered az internethasználat terén

MTI
2002.02.22. 23:57
Az Egyesült Államok nyomába akarnak eredni az internethasználat terén az EU távközlési ügyekben illetékes miniszterei, akik pénteki spanyolországi ülésükön egyhangúlag elhatározták, hogy kezdeményezik a felzárkózást célzó cselekvési terv beindítását. Az uniós háztartásoknak jelenleg a 37 százaléka fér hozzá az internethez; az Egyesült Államokban a családok 50 százaléka tud rákapcsolódni a világhálóra. Spanyolországban, az EU soros elnöki tisztségét betöltő országban az uniós átlagnál is jóval kisebb - 25 százalékos - az internetes háztartások aránya.

A finn szakminiszter közölte, hogy készül az uniós szintű jogszabály az internetes bűnözés - például a számítógépi adatbázisok feltörése és a vírusterjesztés - ellen. Már mindegyik tagállamban működnek olyan vészelhárító testületek, amelyek feladata többek között a légi irányítás és egyéb érzékeny tevékenységi körök védelme, de ezek alig hangolják össze munkájukat - mondta a miniszter.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?