Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Számítógépek pedagógusoknak

MTI
2002.02.28. 13:08
Több mint 13 000 közoktatásban dolgozó pedagógus jut számítógéphez a Miniszterelnöki Hivatal Informatikai Kormánybiztosságának (MEH - IKB) pályázata révén; az ábécérendben első nyertes csütörtökön Stumpf Istvántól vehette át a gépet. Az IKB tervei szerint április közepéig minden sikeres pályázó hozzájuthat számítógépéhez. A program megvalósítása, amely a hazai kis- és középvállalkozások számára is lehetőséget biztosított a bekapcsolódásra. A pedagógusoknak ugyanis olyan, az IKB által összeállított beszállítói céglistáról kellett kiválasztaniuk számítógépüket, melyen 168 magyarországi kis és közepes vállalkozás szerepelt. A programra tanárok, és az iskoláikat fenntartó önkormányzatok közösen nyújthatták be pályázataikat annak feltüntetésével, hogy a fenntartó intézmények az egyenként 250 ezer forintos gépek megvételéhez 25, illetve 50 százalékos önrészt vállalnak-e.

A pályázat lezárultával minden jelentkezőnek csupán negyedrészben kell állnia a költségeket, így azok az intézmények, melyek 50 százalékot vállaltak volna, így további 4200 pedagógus további kérelmeket nyújthat be. Az IKB a gépek mellett három éven át havi harminc órás internet-hozzáférést is biztosít a nyerteseknek. Ehhez egy előre meghatározott összegű támogatást ad, azt viszont a felhasználókra bízza, hogy kitől, milyen módon igénylik a szolgáltatást. A jelentkezők tanároknak mindehhez vállalniuk kellett, hogy nemzetközi számítástechnikai vizsgát tesznek (ECDL), illetve teljesítenek egyet az oktatási tárca által előre meghatározott feladatok közül.