Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Nokia GSM bázisállomás a Kandó Híradástechnikai Intézetében

Index
2002.03.01. 12:18
A Nokia a mobil átviteltechnika és a hírközlés oktatásának támogatására egy GSM bázisállomás alrendszert adott át pénteken a Budapesti Műszaki Főiskola Kandó Kálmán Villamosmérnöki Főiskolai Kara Híradástechnikai Intézete részére.

Az alrendszer a Köztelek utcai Nokia teszthálózat részeként és azzal állandó összeköttetésben, a Központtechnika laboratórium és a Távközlési informatika laboratórium számára nyújt lehetőséget tantárgyfejlesztésre és laborgyakorlatokra. A hallgatók megismerkedhetnek a digitális DX200-as típusú Nokia központ terminológiájával és programozásával, valamint egy bázisállomás alrendszer rádiófrekvenciás és hálózati beállításaival. A rendszer rugalmasan variálható, vagyis többféle kiépítési konfiguráció lehetséges.

A jövő mérnökeire számítva, a Nokia szoros kapcsolatot ápol a budapesti és vidéki műszaki főiskolákkal és egyetemekkel. Nyolc felsőfokú műszaki intézménnyel van megállapodása, melyek keretein belül a Nokia számítástechnikai laboratóriumok létrehozását támogatja, valamint diplomaírásra és ösztöndíjak elnyerésére ad lehetőséget a végzős hallgatók számára.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!