Árpád
-2 °C
4 °C

A HTML életére tör a Flash MX

c|net
2002.03.04. 11:18
Hétfőn jelenti be a Macromedia népszerű vektoranimációs szoftvere újabb generációjának elkészültét. Az ingyenesen letölthető Flash 6-os lejátszót és az ötszáz dollár körüli áron polcra kerülő animációszerkesztőt és dizájneszközt, a Flash MX-et egyaránt március 15-én mutatják be.

A Macromedia jelenleg arra tesz erőfeszítéseket, hogy Flash lejátszóját minden hordozható számítástechnikai eszközbe eljuttassa - A Flash MX ezért automatikusan optimizál kéziszámítógépes formátumra. Az új lejátszóba ugyanakkor beépítették a Sorenson Média videolejátszóját, amely a mozgóképet az animáció szerves részeként jeleníti meg.

Miközben a Macromedia kimondottan a sokat látott HTML kiszorítását tűzte ki célul (legelsősorban a vállalati honlapokról), a Flash MX-et amiatt éri kritika a webdizájner közösség részéről, mert az sok mindentől megválik a korábban megszokott eljárások közül.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?