Erzsébet
1 °C
4 °C

Gnutella motorra áll át a Morpheus

c|net
2002.03.04. 12:18
A nyílt forráskódú fájlcserélő rendszer, a Gnutella motorját használja a jövőben a világ jelenleg egyik legnépszerűbb p2p alkalmazása, a Morpheus. A szoftvert terjesztő StreamCast Networks pár nappal azt követően jelentette be az átállást, hogy a holland eredetű FastTrack 1.3 szoftveren alapuló csereberélő rendszer egy hibás programfrissítés nyomán elérhetetlenné vált a felhasználók számára.

A FastTrack motoron alapuló Morpheus-Kazaa-Grokster hármas fájlcserélő rendszer a Napster utáni idők legnépszerűbb p2p alkalmazása. A Morpheus immár elavult változatát ötvenegymillióan töltötték le.

A Morpheus Preview Edition néven bemutatkozó új program használói hozzáférhetnek a többi Gnutella alapú fájlcserélő (Limewire, Bearshare) felhasználóinak fájljaihoz - nem fogják látni azonban a Kazaa és Grokster használók merevlemezeit.

A váltást a StreamCast a szoftvert fejlesztő Kazaa BV-vel kialakult, licenszdíjakkal kapcsolatos vitával indokolta. Mint ismert a nagy lemezkiadók mindkét céget szerzői jogsértésért perelik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?