Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Olasz tudósok az embriókísérletek mellett

MTI
2002.03.04. 18:06
Tizenhat olasz tudós írta alá azt a dokumentumot, amely állást foglal az embriókkal való kísérletek hasznossága mellett, s amely szembehelyezkedik a katolikus szellemű kutatók egy korábbi, a pápa által is idézett felhívásával.

II. János Pál pápa három héttel ezelőtt az egyházban ünnepelt "élet napján" határozottan adott hangot véleményének, amely szerint az emberi élet a fogantatás pillanatától kezdődik, ezért - az abortuszra és az embriókkal való kísérletekre utalva - leszögezte: senkinek sincs joga manipulálni vagy elvenni mások életét. A szentatya akkor tizenkét római tudós felhívására hivatkozott, amelyben az aláírók síkra szállnak az embrió jogi státusának az elismeréséért.

Erre a felhívásra született válaszként a tizenhat kutató által most nyilvánosságra hozott dokumentum, amelynek aláírói között található a Nobel-díjas Rita Levi Montalcini és Umberto Veronesi onkológus, volt egészségügyi miniszter, akárcsak több katolikus szakember.

Az olasz parlament március 15. és 27. között tárgyalja a mesterséges megtermékenyítést szabályozó törvényt.