Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Sun is pereli a Microsoftot

c|net
2002.03.11. 11:34
Pénteken magánvádas pert indított a Microsoft ellen a Sun Microsystems. A Sun elsősorban szoftverükkel, a Javával kapcsolatos MS-ténykedés miatt perel - céljuk, hogy a bíróság elismerje egymilliárd dolláros kárukat, illetve kötelezze a szoftvergyártót az Internet Explorer illetve magasabb szintű szoftverrészekkel kapcsolódó interfészei forráskódjának kiadására.

Az amerikai antitröszt törvény értelmében a bíróság a megállapított kár háromszorosát szabhatja ki kártérítésként - egy teljeskörű Sun győzelem így hárommilliárd dollárral apasztaná a Microsoft keretét.

A Sun szeretné továbbá, ha a Microsoftot köteleznék a .Net technológia eltávolítására operációs rendszereiből, mert az szerintük "a Microsoft ellenőrzése alá vonja az internetelérést".

Mint ismert az AOL Time Warner januárban nyújtott be hasonló keresetet a Microsoft ellen az Internet Explorer böngésző elterjedésének körülményei miatt.