Dömötör
-1 °C
14 °C

Lokáció alapú mobil szolgáltatások a Compaq-tól

2002.03.11. 11:39
A Compaq európai régiójában hétfőn bemutatott nagy teljesítményű mobil megoldásai segítségével a GSM-rendszerű mobilszolgáltatók körzet-alapú szolgáltatásokat nyújthatnak ügyfeleik számára. A Compaq Discovery Location Services megoldás lehetővé teszi, hogy az adott felhasználó hollétét pontosan behatárolva, hasznos, helyszínspecifikus szolgáltatásokat küldjenek az illető vezeték nélküli kézi eszközére.

A Compaq és a SignalSoft által kínált GMLC (Gateway Mobile Location Centre) kritikus fontosságú a mobilszolgáltatók számára a fejlett segélykérő és körzet-alapú kereskedelmi szolgáltatások (pl. helyi szórakozási lehetőségekkel és rendezvényekkel kapcsolatos információk) közvetítése szempontjából.

A körzet-alapú szolgáltatások várhatóan fontos szerepet játszanak majd a következő generációs hálózatok fejlődésében. Az Ovum Group előrejelzése szerint a világon 2001 és 2006 között 1 millió 805 ezerről 564 millió 44 ezerre emelkedik a mobil körzet-alapú szolgáltatás-hozzáférési pontok száma. Ez a fejlődés a nyugat-európai GSM-piac növekedési görbéjét követi: itt az elemzők arra számítanak, hogy a fenti időszakban 902 ezerről 182 millió 293 ezerre emelkedik a használatban lévő GSM-szabványú eszközök száma.

"Az európai és észak-amerikai mobilfelhasználók már kezdik értékelni, hogy mindig a megfelelő helyen és időben kapják kézhez a hasznos információkat. A Compaq és a SignalSoft közösen biztosítják a mobilszolgáltatók számára a körzet-alapú szolgáltatásokban rejlő óriási piaci lehetőségek kiaknázásához szükséges eszközöket" - nyilatkozta Mitesh Desai, a Compaq Telecom Solutions elnökhelyettese.

A Compaq Discovery Location Services Észak-Amerika vezető körzet-alapú szolgáltatási megoldása, amelyet a nagyobb szolgáltatók máris alkalmaznak segélykérő szolgáltatások nyújtására.