Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lokáció alapú mobil szolgáltatások a Compaq-tól

2002.03.11. 11:39
A Compaq európai régiójában hétfőn bemutatott nagy teljesítményű mobil megoldásai segítségével a GSM-rendszerű mobilszolgáltatók körzet-alapú szolgáltatásokat nyújthatnak ügyfeleik számára. A Compaq Discovery Location Services megoldás lehetővé teszi, hogy az adott felhasználó hollétét pontosan behatárolva, hasznos, helyszínspecifikus szolgáltatásokat küldjenek az illető vezeték nélküli kézi eszközére.

A Compaq és a SignalSoft által kínált GMLC (Gateway Mobile Location Centre) kritikus fontosságú a mobilszolgáltatók számára a fejlett segélykérő és körzet-alapú kereskedelmi szolgáltatások (pl. helyi szórakozási lehetőségekkel és rendezvényekkel kapcsolatos információk) közvetítése szempontjából.

A körzet-alapú szolgáltatások várhatóan fontos szerepet játszanak majd a következő generációs hálózatok fejlődésében. Az Ovum Group előrejelzése szerint a világon 2001 és 2006 között 1 millió 805 ezerről 564 millió 44 ezerre emelkedik a mobil körzet-alapú szolgáltatás-hozzáférési pontok száma. Ez a fejlődés a nyugat-európai GSM-piac növekedési görbéjét követi: itt az elemzők arra számítanak, hogy a fenti időszakban 902 ezerről 182 millió 293 ezerre emelkedik a használatban lévő GSM-szabványú eszközök száma.

"Az európai és észak-amerikai mobilfelhasználók már kezdik értékelni, hogy mindig a megfelelő helyen és időben kapják kézhez a hasznos információkat. A Compaq és a SignalSoft közösen biztosítják a mobilszolgáltatók számára a körzet-alapú szolgáltatásokban rejlő óriási piaci lehetőségek kiaknázásához szükséges eszközöket" - nyilatkozta Mitesh Desai, a Compaq Telecom Solutions elnökhelyettese.

A Compaq Discovery Location Services Észak-Amerika vezető körzet-alapú szolgáltatási megoldása, amelyet a nagyobb szolgáltatók máris alkalmaznak segélykérő szolgáltatások nyújtására.