Erik, Alexandra
EUR 386,15 Ft
USD 366,14 Ft
11 °C
23 °C

A Matáv júniustól nem számláz az internetszolgáltatóknak

Index
2002.03.27. 11:55
A Matáv nem ért egyet a Hírközlési Döntőbizottság elvi döntésével, mely szerint abban az esetben, ha a telefontársaság és az internetszolgáltató nem állapodik meg másként, akkor a telefontársaságnak kell számláznia és beszedni az internetezés telefondíját. A cég kész bírósághoz fordulni jogorvoslatért.

A Matáv értelmezése szerint az internetezés telefondíját csak abban az esetben kell megosztaniuk a szolgáltatókkal, ha megkötötték a hálózati hozzáférési szerződést. A cég június elsejéig számlázza a telefondíjakat az internetszolgáltatóknak, ezután vagy maguk a szolgáltatók vállalják a számlázást, vagy a Matáv egy harmadik felet kér fel a számlázásra.

A Matáv három internetszolgáltatóval, a dial-up szolgáltatások terén piacvezető Axeleróval, valamint a Marketorg és Wonderline cégekkel már aláírta a hozzáférési szerződést. Az Axelero és a Wonderline maga számláz, a Marketorg pedig a díjmegosztásból ráeső részt a Matávnak adja, cserébe a telefontársaság számláz.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét