Judit
2 °C
7 °C

A Matáv júniustól nem számláz az internetszolgáltatóknak

Index
2002.03.27. 11:55
A Matáv nem ért egyet a Hírközlési Döntőbizottság elvi döntésével, mely szerint abban az esetben, ha a telefontársaság és az internetszolgáltató nem állapodik meg másként, akkor a telefontársaságnak kell számláznia és beszedni az internetezés telefondíját. A cég kész bírósághoz fordulni jogorvoslatért.

A Matáv értelmezése szerint az internetezés telefondíját csak abban az esetben kell megosztaniuk a szolgáltatókkal, ha megkötötték a hálózati hozzáférési szerződést. A cég június elsejéig számlázza a telefondíjakat az internetszolgáltatóknak, ezután vagy maguk a szolgáltatók vállalják a számlázást, vagy a Matáv egy harmadik felet kér fel a számlázásra.

A Matáv három internetszolgáltatóval, a dial-up szolgáltatások terén piacvezető Axeleróval, valamint a Marketorg és Wonderline cégekkel már aláírta a hozzáférési szerződést. Az Axelero és a Wonderline maga számláz, a Marketorg pedig a díjmegosztásból ráeső részt a Matávnak adja, cserébe a telefontársaság számláz.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?