Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az Iqsoft fejleszti a turisztikai portált

Napi Gazdaság
2002.03.28. 11:04
Az Iqsoft Rt. nyerte meg közel 200 millió forintos ajánlatával a Magyar Turizmus Rt. internetes turisztikai információs rendszer kiépítésére szóló közbeszerzési eljárását. A megbízásra pályázott még a Kopint-Datorg Rt., a Compaq Computer Kft., az E-Group Rt. és a Webigen Rt. A nyertes cég 190,6 millió forintért végzi el a fejlesztéseket, az üzemeltetést pedig havonta 7,9 millió forintért vállalta. Az Iqsoft többségi, 51 százalékos tulajdonosa a KFKI Számítástechnikai Rt. A rendszer kiépítésében alvállalkozóként a Rudas and Karig Kft., az Icon Kft., az LNX Kft. és az Oracle Hungary Kft. is közreműködik.

A technológiát a szakmai szervezetek május végétől használhatják. A nagyközönségnek ősztől lesz elérhető a portál, amelyen később online helyfoglaló rendszer is működik majd. A portál kezdetben három nyelven - magyarul, angolul és németül - nyújt információkat, később 8-10 nyelvűvé fejlesztik. A rendszerhez a turisztikában érdekelt kis- és középvállalatok, települések és szervezetek díjmentesen csatlakozhatnak.