Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megalakult az Alternatív Távközlési Szolgáltatók Egyesülete

Index
2002.04.05. 11:38
Tíz alternatív távközlési cég április 4-én a távközlési szolgáltatásaik nyújtásával kapcsolatos érdekeik hatékony érvényesítése és képviselete céljából létrehozott egy új, önálló szakmai érdekvédelmi és érdekképviseleti társadalmi szervezetet. Az Alternatív Távközlési Szolgáltatók Egyesületének alapítói az Antenna Hungária, a BankNet, a BT Magyarország, az eTel, az Euroweb Hungary, a GTS-Datanet, a HungaroDigitel, a Novacom, a PanTel, és a UPC Magyarország.

Az egyesület támogatja a távközlési infrastruktúra alapú verseny kialakítását, a hálózati és szolgáltatási monopóliumok megszüntetését. Az egyesület egyetért a jelentős piaci erővel rendelkező hírközlési szolgáltatók és az alternatív szolgáltatók viszonyára vonatkozó aszimmetrikus szabályozással és szorgalmazza ennek hatékony alkalmazását.

Az egyesület tagjai továbbra is aktívan szándékoznak tevékenykedni a már működő szakmai érdekegyeztető és érdekképviseleti szervezetekben. Az egyesület első közös fellépésként a távbeszélő piacon jelentős piaci erővel rendelkező távközlési szolgáltatók által készített referencia összekapcsolási ajánlatok (RIO) nyilvános megvitatását szorgalmazza és a Hírközlési Döntőbizottság által jóváhagyandó RIO szakmai tartalmával kapcsolatos közös érdekeket fogalmazza meg.