Megalakult az Alternatív Távközlési Szolgáltatók Egyesülete

Index
2002.04.05. 11:38
Tíz alternatív távközlési cég április 4-én a távközlési szolgáltatásaik nyújtásával kapcsolatos érdekeik hatékony érvényesítése és képviselete céljából létrehozott egy új, önálló szakmai érdekvédelmi és érdekképviseleti társadalmi szervezetet. Az Alternatív Távközlési Szolgáltatók Egyesületének alapítói az Antenna Hungária, a BankNet, a BT Magyarország, az eTel, az Euroweb Hungary, a GTS-Datanet, a HungaroDigitel, a Novacom, a PanTel, és a UPC Magyarország.

Az egyesület támogatja a távközlési infrastruktúra alapú verseny kialakítását, a hálózati és szolgáltatási monopóliumok megszüntetését. Az egyesület egyetért a jelentős piaci erővel rendelkező hírközlési szolgáltatók és az alternatív szolgáltatók viszonyára vonatkozó aszimmetrikus szabályozással és szorgalmazza ennek hatékony alkalmazását.

Az egyesület tagjai továbbra is aktívan szándékoznak tevékenykedni a már működő szakmai érdekegyeztető és érdekképviseleti szervezetekben. Az egyesület első közös fellépésként a távbeszélő piacon jelentős piaci erővel rendelkező távközlési szolgáltatók által készített referencia összekapcsolási ajánlatok (RIO) nyilvános megvitatását szorgalmazza és a Hírközlési Döntőbizottság által jóváhagyandó RIO szakmai tartalmával kapcsolatos közös érdekeket fogalmazza meg.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek