Erzsébet
1 °C
4 °C

Charles Simonyi-ösztöndíj újabb három évig

MTI
2002.04.05. 12:03
Újabb három évre biztosított a Charles Simonyi Kutatói Ösztöndíj; a közelmúltban elhunyt fizikus fia, Simonyi Károly ismételten 25 millió forintot adományozott a programot koordináló Magyar-Amerikai Koalíció számára - jelentette be Pálinkás József pénteki budapesti sajtótájékoztatón.

Az ösztöndíjat, amelynek összege 12 hónapra 2,5 millió forint, évente három, egyetemen vagy kutatóintézetben dolgozó kiemelkedő eredményeket elérő kutató kaphatja meg. A kutatói ösztöndíj az Oktatási Minisztérium, az MTA, a Simonyi-család és az Alapítvány a Magyar Felsőoktatásért és Kutatásért 2000 augusztusában kötött megállapodás alapján született. Az ösztöndíjat eddig két alkalommal adták át. A juttatás adományozásának előkészítését héttagú bizottság végzi. Az idén az ösztöndíjakra a javaslataikat április 30-ig tehetik meg az egyetemek. Döntés júniusban várható, az eredményeket szeptemberben hozzák nyilvánosságra.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?